Het examen Oriëntatie op de Nederlandse Arbeidsmarkt gaat over werken en werk zoeken.
Het examen bestaat uit 2 delen:

  • opdrachten maken (portfolio)
  • 64 uur ONA-cursus óf een eindgesprek.

Tijdens het 64 uurs traject van Taalschool Rijswijk krijgt u workshops aangeboden die u helpen met het maken van een plan voor de toekomst, het vinden van werk en opleiding en het vergroten van uw netwerk. Daarnaast krijgt u trainingen die u in staat stellen uw portfolio goed in te vullen. De trainingen en een goedgekeurd portfolio zijn voldoende om het ONA examen succesvol te behalen. U hoeft dan geen eindgesprek te doen

Het ONA traject beslaat 8 weken waarbij er wekelijks trainingen zijn en dagdeel ingepland is om begeleid te werken aan de opdrachten van het portfolio en uw uiteindelijke plan voor de toekomst. Er wordt gekeken naar uw persoonlijke doelen, op basis waarvan aanvullende activiteiten worden ingezet. Denkt u hierbij aan het maken van een beroepskeuzetest, het waarderen van uw diploma, coaching op uw sollicitatiechnieken en presentatieskills en het gericht zoeken naar een werkervaringsplek, studie of betaalde baan. ONA biedt voldoende ruimte voor maatwerk.

Kosten : € 900 voor ONA compleet; u hoeft dan geen gesprek te voeren bij DUO

ONA met gesprek :: wilt u liever een gesprek voeren en zelfstandig uw portfolio invullen? Dan bestaat er de mogelijkheid van een of twee sessies om u voor te bereiden op het gesprek. De sessies bestaan uit de voorbereiding op het examen en de check van uw portfolio.

Beide opties worden uitgevoerd door een gecertificeerd ONA begeleider, die ruime ervaring heeft op het gebied van werk en onderwijs.